Google Chrome niet veilig melding voor alle http-websites

Zou jij nog inloggen op een webpagina als je weet dat jouw gegevens inclusief wachtwoord onbeveiligd worden verzonden? Waarschijnlijk niet. Vooral niet in het internettijdperk waarin we leven en de trend van het nieuwe winkelen fors toeneemt.

Google Chrome ‘Niet veilig’ melding

Jong en oud zijn al bekend met Marktplaats en bekende websites als Bol.com, Coolblue en beslist.nl. In 2016 kocht 78 procent van de Nederlands online. Steeds meer consumenten kopen goederen en diensten via het internet en Google is hiervan goed op de hoogte. Al meerdere keren heeft de Tech gigant website-eigenaren gewaarschuwd om gebruik te gaan maken van een versleutelde verbinding.

Google Chrome versie 62

Sinds oktober 2017 is de webbrowser van Google automatisch geüpdate naar versie 62 en  toont Google Chrome een ‘Niet veilig’ melding in de adresbalk als websites geen gebruik maken van een SSL-certificaat.

Hieraan kunnen internet gebruikers direct zien wanneer er onbeveiligd betalingsgegevens of inloggegevens verstuurd zullen worden. Hackers kunnen op dit moment gegevens aftappen en bijvoorbeeld gebruiken voor illegale activiteiten.

Een website eigenaar kan vanaf € 10 euro per jaar gebruik maken van een versleutelde SSL verbinding. Na installatie van het SSL-certificaat wordt er in de adresbalk van je browser een icoon van een slot getoond en de melding ‘Veilig’ in het groen. Sommige uitgebreidere SSL-certificaten tonen ook bedrijfsgegevens zoals op websites van alle Nederlandse banken.

Ook Mozilla Firefox zet stap naar veilig surfen

De ’Niet veilig’ melding zal ook door Mozilla Firefox gebruikt gaan worden om websites zonder SSL-certificaat uit te lichten.

Nog geen SSL-certificaat?

Veel website en webshop-eigenaren maken nog geen gebruik van een SSL-certificaat. Naast alle voordelen geef je vooral je website bezoekers vertrouwen door veilig met de ingevoerde gegevens om te gaan. Benieuwd wat de kosten SSL-certificaat zijn? Doe dan een aanvraag.

Leave a Reply